Webinar Telemonitoring COPD

Telemonitoring biedt kansen om de zorg van COPD-patiënten beter te organiseren, ook als zij thuis zijn in eigen omgeving. Via een app geeft de patiënt meetwaarden en informatie over het ziekteverloop door naar het ziekenhuis. Op basis hiervan ontvangt de patiënt zorgadviezen. Bijvoorbeeld over het gebruik van medicatie en leefstijl. Mocht het nodig zijn, wordt een consult gepland – digitaal of fysiek. Een mooie toepassing van hybride zorg die veel voordelen biedt, voor de patiënt én zorgprofessionals.

Niet voor niets is telemonitoring COPD geprioriteerd door Digizo.nu als een van impactvolle processen, die de toegankelijkheid van zorg kunnen verbeteren en de werkdruk van medewerkers kunnen verlagen. Maar wat houdt telemonitoring COPD precies in? Hoe werkt deze vorm van telemonitoring precies in de praktijk? Is het voor iedereen geschikt, kunnen alle COPD patiënten het gebruiken, wat betekent het voor de werkzaamheden van de zorgverleners?

Verschillende ziekenhuizen maken al gebruik van telemonitoring COPD. De ervaringen zijn veelbelovend, maar toch blijkt het een uitdaging om de opschaling te realiseren. Een van de belangrijke knelpunten hierin is de bekostiging. Sinds 2023 is hier een structurele prestatie voor beschikbaar gesteld en hiermee is een belangrijke eerste stap gezet in bekostiging. Wat hebben we nog meer nodig als het om bekostiging van telemonitoring gaat, wat is nu al mogelijk en hoe zou het in de toekomst kunnen?

Om onze leden én leden van andere IZA-partijen mee te nemen in deze onderwerpen, organiseren we een webinar over telemonitoring COPD op donderdag 23 mei van 16.30 – 18.00 uur.

Programma

  • Welkom en opening,  door Nina Eminović, beleidsadviseur digitale zorg, NVZ
  • Digizo.nu , door Christine Leenen, coördinator Pas toe, leg uit, Digizo.nu (tevens beleidsadviseur digitale zorg, NVZ)
  • Telemonitoring COPD: wat is het en hoe breng je aan de man?, door Jan-Willem Kroon, longarts BovenIJ ziekenhuis
  • Bekostiging van hybride zorg: hoe kan het wel?, door Michiel Menkveld, PhD-kandidaat digitale transformatie van zorg, Open Universiteit
  • Discussie en afsluiting

Aanmelden

Ben je werkzaam bij een organisatie die lid is van 1 van de IZA partijen meld je dan nu aan via deze link. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.


Let op: inschrijvingen met een privé mail adres worden niet geaccepteerd.