Toegankelijkheid van zorg 

capaciteitsmanagement opent deuren

In de afgelopen periode is toegankelijkheid van zorg een belangrijk thema geworden, omdat de capaciteit van zorgaanbod beperkt blijkt te zijn. Capaciteitsmanagement is nodig om de beschikbare capaciteit efficiënt en effectief te gebruiken. Het geeft ook inzicht in de zorg waarvoor mogelijk andere oplossingen gezocht moet worden. Dit thema willen we als NVZ en NFU graag verder met jullie uitdiepen. 

We willen praktijkverhalen delen over capaciteitsmanagement in de umc’s en de ziekenhuizen. Daarvoor hebben we Esther Peters, directeur integraal capaciteitsmanagement van Maastricht UMC+  bereid gevonden om haar praktijkverhaal te delen. Naar aanleiding van deze praktijkcasus willen we in gesprek gaan met elkaar.

Aan het einde van de bijeenkomst willen we jullie ook input meegeven waar je zelf mee aan de slag kunt. Dit zal worden verzorgd door Taco van der Vaart, Professor of Supply Chain Management aan de Rijksuniversiteit Groningen en Marcel de Jong, medeoprichter van Hello!Planner, aanbieder in zorg opleidingen op het gebied van planning, capaciteits- en workforcemanagement. 

•    Datum: vrijdag 6 oktober 2023
•    Tijd: 10:00 - 13:00 uur (ontvangst is vanaf 09:30 uur en na afloop is er een lunch)
•    Locatie: NVZ (Winthontlaan 1) te Utrecht
•    Voor wie: medewerkers uit de ziekenhuizen en umc’s werkzaam als capaciteitsmanager en/of logistiek manager 
•    Kosten: er zijn geen kosten aan deze bijeenkomst verbonden

 

Deel dit event op je socials