(online) lunchcafé | Inventarisatie leefstijlinitiatieven; de resultaten

Er zijn al veel goede initiatieven in de medisch specialistische zorg op het gebied van leefstijl en preventie. Maar wat zijn dat voor initiatieven? En wat zijn hiervan de succesfactoren, en waar zitten de knelpunten? Om dit beter in kaart te krijgen, hebben de NVZ en de NFU namens de Coalitie Leefstijl in de Zorg een oproep gedaan voor leefstijlinitiatieven in de ziekenhuiszorg.

In totaal hebben 58 ziekenhuizen en UMC's gereageerd op de oproep, en er zijn 104 leefstijlinitiatieven gedeeld. We kunnen dan ook constateren dat leefstijl in veel ziekenhuizen en UMC's op de agenda staat. 

Tijdens het online lunchcafé op 25 april presenteert onderzoeksbureau Newcom de resultaten van het onderzoek 'Inventarisatie leefstijlinitiatieven'. Ze gaan hierbij in op de types leefstijlinitiatief die vaak zijn genoemd, de succesfactoren en knelpunten.

Ben je benieuwd naar de resultaten? Of ben je op zoek naar inspiratie hoe je zelf aan de slag komt met leefstijlinitiatieven in de ziekenhuiszorg? Meld je dan aan voor het online lunchcafé. Het lunchcafé staat open voor medewerkers van instellingen die zijn aangesloten bij de NVZ of de NFU.

Na de bijeenkomst wordt de rapportage gedeeld met de deelnemers. De bijeenkomst wordt opgenomen en gedeeld in de (besloten) kennisnetgroep Leefstijl en preventie

We verwelkomen je graag op 25 april!

Hartelijke groet, Niels Oerlemans, namens de NVZ en Marjo Knapen, namens de NFU

•    Datum: donderdag 25 april 2024
•    Tijd: 12:00 - 13:00 uur 
•    Locatie: online
•    Voor wie: respondenten en iedereen met belangstelling voor het onderwerp
•    Kosten: er zijn geen kosten aan deze bijeenkomst verbonden